28 Nisan 2013 Pazar

Telif Hakları Ödülleri


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" olan 26 Nisan 2013 Cuma günü İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir tören ile dağıtılan “1. Telif Hakları Ödülleri”' sahiplerini buldu.

Fikri mülkiyet haklarına olan ilgi ve dikkati yoğunlaştırmak üzere Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) üye ülkeler tarafından ilk olarak 2000 yılında kutlanmaya başlanan “Dünya Fikri Mülkiyet Günü”, o tarihten buyana her yıl dünyanın farklı yerlerinde çeşitli etkinlik ve kampanyalarla kutlanıyor.

Bakanlık tarafından bu yılki ana teması “Toplumsal Duyarlılığa Katkı” olarak belirlenen ödüllere kültür hayatımıza katkıları nedeniyle Orhan Gencebay, Ayşe Kulin, İskender Pala, moda tasarımcısı Mehtap Elaidi, Kral Tv-Doğuş Yayın Grubu, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü layık görüldü.

Törende ayrıca "Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü" (WIPO) tarafından Yılmaz Erdoğan ve ressam Eşref Armağan'a "WIPO Yaratıcılık Ödülü" verildi.

Uzatma Dakikaları olarak bakanlığın telif hakları ile ilgili duyarlılık oluşturma çalışmalarına başlamasını olumlu buluyoruz. Ancak gecede fikri mülkiyet konusunda geleceğe yönelik tek cümle söylenmemesini ve emniyet genel müdürü'nün telif hakları konulu bir törende ödül almasını yadırgadığımızı da belirtelim. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder