27 Aralık 2012 Perşembe

İtalya'da öğrenci kartı uygulaması başlıyor


1 Ocak 2013'den itibaren İtalya'da öğrencilerin Pazartesi-Salı-Çarşamba ve Perşembe günlerinde geçerli olmak üzere %40 indirimle sinema bileti alabilmelerini sağlayacak olan elektronik kart uygulaması başlıyor. 

Proje Ulaştırma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Sendikalar, İtalya Belediyeler Birliği, Ulusal UNESCO komisyonu ve AGIS tarafından yürütülüyor.  Üniversiteler ve meslek birliklerinin de işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. 

Öğrenci Kartı - Okuyorum (Carta dello Studente - Io Studio) adlı uygulama ile öğrencilerin okul dışında sinema da dahil birçok okul dışı faaliyete (sanatsal etkinlikler, spor, seyahat, internet-teknoloji, outdoor etkinlikleri vb.)  indirimli olarak katılmaları imkanı tanınıyor. Bu uygulamayla yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin etkinliklerinin gözlenerek kültürel etkinliklere olan ilginin azalmasına karşı politikaların oluşturulması planlanıyor. 18 yaş ve üzeri öğrenciler öğrenci kartına otomatik olarak hak kazanırken  18 yaşının altındaki öğrencilerin velilerinin çeşitli belgeleri imzalaması gerekiyor.

ANEC tarafından yapılan açıklamaya göre indirimli sinema bileti uygulaması her türlü filmde geçerli olacak ve eğitim Bakanlığı tarafından tüm filmlerle ilgili bilgilerin yer aldığı bir web sayfası oluşturulacak. Sinema salonlarında dijital projeksiyonla canlı olarak yayınlanan spor müsabakaları, konser, opera gibi etkinlikler de bu indirim kapsamında olacak.

Bizim Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın  da müze kart uygulaması ile başlattığı sınırlı uygulamalarını bu tarzda daha geniş bir içerikle geliştirmesini bekliyoruz. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sorunlar her yerde aynı, belki bu uygulama bize de bazı konularda ilham kaynağı olur.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder