6 Ocak 2013 Pazar

Yapımcılar dağıtım şirketi kurdu

Barcelona'da yerleşik yapım şirketi Splendor Films  diğer altı yapım şirketiyle (Benecé, Eddie Saeta, Fausto Producciones, Oberón Cinematográfica, Paco Poch Cinema ve Prodigius Cinema) bir araya gelerek  bir dağıtım şirketi kurdu. Splendor dağıtım şirketi aracılığıyla hem bu şirketlerin filmlerinin, hem de dışardan alacakları filmlerin dağıtımını, televizyon satışlarını ve uluslararası satışlarını yürütmeyi hedefliyor. 

Son dönemde ekonomik kriz ve korsanın yaygınlaşması İspanya'da bağımsız dağıtıma ciddi darbe vurdu. Ancak böyle zor zamanlar bazen de yeni fikirler için fırsatlar yaratabiliyor.

Splendor Films'in genel prensibi dağıtıma "yapımcı perpektifinden" yaklaşması ve her filmin dağıtımı için farklı bir strateji belirleyip uygulaması. Mevcut  kataloğun neredeyse tamamı auteur tarzda filmlerden oluşsa da ticari filmlerin dağıtımıyla da ilgileneceklerini belirtiyorlar. Splendor'un dağıtım planı yılda 10-14 filmin dağıtımını üstlenmek. Bunların 2-3 tanesinin ticari (200-250 kopya), 3-5 tanesinin orta ölçekte (60-70 kopya) ve 5-6 tanesinin de belirli özel sinemaları kapsayan küçük dağıtımlar (4-6 kopya) olması hedefleniyor.

Uzatma dakikaları bu gelişmenin bir yere not edilmesini salık veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder